Sağlık Bakanlığında atama skandalı yaşanacak

Türk Sağlık - Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, Sağlık Bakanlığı'nda...

Türk Sağlık - Sen Gümüşhane Şube Başkanı Mustafa Aydın, Sağlık Bakanlığı'nda Teşkilat Yapısını değiştirecek olan Kanun Hükmünde Kararname ile devletin kadrolarının keyfi olarak dağıtılmak istendiğini belirtti.

Şube Başkanı Mustafa Aydın; "Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasasını değiştirecek olan Kanun Hükmünde Kararname Taslağına göre Sağlık Bakanlığında vekaleten görevde bulunanlar kararname yayınlandığı gün yürüttükleri görevlerine asaleten atanacaklar. Ehliyet, Liyakat hepsi yok sayılıyor. Kamu çalışanları kamuda yükselmek için yıllarca sınavlara girip, eğitimlere katılırken, birileri bir günde kadro sahibi olacaklar." dedi.

Reklam
Reklam

Söz konusu düzenlemenin binlerce çalışanı mağdur edeceğini ifade eden Aydın, "Taslağın Geçici 6. Maddesi, "Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte, münhal bir kadroya yetkili makamlarca usûlüne uygun şekilde vekaleten atananlar, vekaleten yürüttükleri kadrolara hâlen bulundukları kadro dereceleriyle hiçbir işleme gerek kalmaksızın asâleten atanmış sayılırlar." hükmünü içerdiğini söyledi.

Aydın, "Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte görevde yükselme sınavı ile atama yapılması gereken kadrolar bir günde doldurulmuş olacaktır. Görevde yükselme sınavı ile bu kadrolara asaleten atanmayı bekleyen binlerce kamu çalışanı mağdur edilecekler, haksızlığa uğrayacaklardır. Böyle bir düzenleme ile Sağlık Bakanlığı kamuda adam kayırmacılığının zirvesine ulaşmış olacaktır. " diye konuştu.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şekilde bir atama yapılması haksızlık ve hukuksuzluktur. Sınav için binlerce kişi beklerken birilerine bir günde kadro vermek hukuksuzluktur. Bunun yasa ile yapılması ise kamu yönetiminde yaşanan vehameti açıkça göstermektedir. Görevde yükselme sınavı atlanarak kadroların dağıtılması hukuksuzluktur. Kamudaki atamalarda kariyer, liyakat ve ehliyet gibi ilkeler yerine keyfiyet, adam kayırmacılık gibi marifetlerin kararnamelerle düzenlenmeye başlanmasının skandal olacaktır. Eğer taslak bu haliyle yasalaşırsa, Sağlık Bakanlığında bir gecede bütün kadrolar doldurulacak, Atama skandalı yaşanacak. Çalışanların mağdur edilmemesi ve hak edenlerin görevlere atanması için söz konusu düzenlemenin Kanun hükmünde kararname taslağından çıkarılmasını istiyoruz. Tüm vekalet yürütülen ve sınava tabi olan kadrolar için Görevde yükselme sınavı yapılmasını bekliyoruz. Yapılmak istenenler sağlık çalışanlarının ve sağlıklı sağlık hizmeti bekleyenlerin menfaatine değildir.Tamamen bir kargaşa ve kaos ortamı oluşturmaktadır. Bu da biz sağlık çalışanlarını üzmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz