Sağlık Bakanlığı'ndaki hizmetliye kadro talebi

ANTALYA (ANKA) - Türk Sağlık-Sen, Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları istişare toplantısının sonuç bildirgesinde Sağlık Bakanlığı'nda görevli tüm hizmetli kadrosundaki personelin bir hizmet içi eğitime tutularak memur kadrosuna geçirilmesini istedi.

Bildirge ile hastanelerde şiddetin önlenmesi, döner sermaye ödemelerinde yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi ile hastanelerin fiziki ve tıbbi donanımlarının artırılması da talep edildi. Türk Sağlık-Sen'in Antalya'da düzenlediği şube başkanları ve yönetim kurulları istişare toplantısının sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesinde Sağlık Bakanlığı kurum ve kuruluşlarında, hizmetli kadrosunda bulunan personelin büyük çoğunluğunun memurların yapması gerekli işlerde görevlendirildiği belirtildi. Buralarda temizlik gibi işlerin özel sektör eliyle yürütüldüğü, bu nedenle de hizmetli kadrosunda çalışan personellerin yaptıkları görevlerin karşılığı olan memur kadrolarına atanmalarının uygun olacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Bildirgede, ayrıca sağlık alanında oluşturulan farklı istihdam modellerine dikkat çekilerek tüm çalışanların aynı mali ve sosyal hakka sahip olduğu kadrolu istihdam modelinin benimsenmesi gerektiğinin altı çizildi. "Türk Sağlık-Sen önümüzdeki süreçte sağlık çalışanları arasında farklılıkların kaldırılarak kadrolu istihdam modelinin benimsenmesi için tüm yasal platformlarda mücadelesini sürdürecektir" denildi.

-"ÜNİVERSİTE HASTANELERİ KANUNA UYSUN"-

Bildirgede üniversite hastanelerinde düzenlenen kanunla personelin döner sermaye oranlarının artırıldığı ve sözleşmeli personele döner sermaye ödenmeye başlandığı fakat bazı üniversite hastanelerinin bu kanuni değişikliğe uymadıklarına dikkat çekilerek şunlar söylendi:

"Bir aylık süre içerisinde bazı üniversite hastanelerinin personele hak ettikleri oranlarda döner sermaye ödemediği tespit edilmiştir. Ayrıca bazı üniversite hastanelerinde oluşturulan kurullarda çalışanları temsilen sendikalara yer verilmediği de görülmektedir. Türk Sağlık-Sen olarak Üniversite hastanelerinde mağduriyete yol açan bu sorunların çözümü için Genel merkezimizde bir komisyon oluşturulacak ve gerekli hukuki ve idari yollara ivedilikle başvurulacaktır. Sorunların çözümü ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla eylem ve etkinlik yapmaktan da kaçınılmayacaktır."

Reklam
Reklam

"TERÖRE KARŞI GEREKEN TEDBİRİ ALIN"

67 Şube Başkanı, 4 il temsilcisi ve 400 şube Yönetim Kurulu Üyesi ve genel merkez yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen genişletilmiş istişare toplantısının sonuç bildirgesinde, hastanelerin artık ihtiyaca cevap vermekte zorlandığı, fiziki mekan yetersizliği ve personel eksikliği gibi sorunların gün geçtikçe arttığı ve bu nedenle de bir an önce hastanelerin fiziki mekan ve tıbbi malzeme konusunda yeterli donanıma kavuşturulması gerektiği bildirildi.