Sağlık Bakanlığı'ndan fişleme açıklaması

Türk Tabipler Birliğinin "Hastaneler eylemcileri fişliyor" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildiren Sağlık Bakanlığı, "Kişi mahremiyeti dikkatle korunmaktadır" açıklamasında bulundu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, şu konularda bilgi verdi:

"Bugün medyada yer alan Türk Tabipler Birliğinin 'Hastaneler eylemcileri fişliyor, kayıtlarını ayrı tutuyor ve bilgiler polisle paylaşılıyor' iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kaynağından doğrulanmadan yazılan bu haberlerdeki iddialarla ilgili doğru bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Gösteriler nedeniyle sağlık hizmetine ihtiyaç duyan ve sağlık kuruluşuna başvuran vatandaşlarımızın sağlık kayıtları titizlikle tutulmaktadır. Tutulan bu sağlık kayıtları ve bunlardan oluşan sağlık istatistikleri, kamuoyunun sağlığı için değerlendirilmektedir. Dolayısıyla haberlerde yer alan gösterilere katılan vatandaşlarımızın tespit edilmesi için bu kayıtların tutulduğu iddiaları tamamen asılsızdır.

Reklam
Reklam

Sağlık kuruluşlarına başvuran ve sağlık kaydı tutulan bütün vatandaşlarımızın kişi mahremiyetleri dikkatle korunmaktadır. Hasta ve insan hakları çerçevesinde bu vatandaşlarımızın sağlık kayıtlarının haberde iddia edildiği gibi güvenlik güçleri ile paylaşılması asla söz konusu değildir. TTB gibi bir meslek örgütünün böyle asılsız iddiaları kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi üzüntü vericidir."(ANKA)