Sağlık Bakanlığı’ndan Hepatit B Aşısının Ücretli Yapıldığı İddiasına Cevap

Sağlık Bakanlığı, basında yer alan “Böbrekler Çürümediyse Ücretsiz Aşıya İzin Yok” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını,...

Sağlık Bakanlığı, basında yer alan “Böbrekler Çürümediyse Ücretsiz Aşıya İzin Yok” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını, Hepatit B aşısının risk grubunda olan bütün hastalara tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, basında yer alan “Böbrekler Çürümediyse Ücretsiz Aşıya İzin Yok” başlıklı haberde Hepatit B aşısını ücretsiz olarak yaptırmak için hastanın iki böbreğinin de işlevini yitirmesi gerektiği ifadesinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Haberde adı geçen hasta Ahmet Diremler’e 3 doz halinde uygulanması gereken Hepatit B aşısının ilk 2 dozunun ücretsiz olarak uygulandığı ifade edilerek, Rapel (pekiştirme) dozun 6 ay sonra yapılacağı bilgisinin hastaya verildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Hastanın aşılarının ücretsiz olarak yapıldığı ve bundan sonra da yapılacağı bilgisinin hastanın kendisine verildiği bildirilerek, Hepatit B aşısının risk grubunda olan bütün hastalara tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak yapıldığı açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: