“sağlık Çalışanları Göz Ardı Edilemez”

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık hizmetlerinin niteliğini arttırmanın yanında sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının...

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık hizmetlerinin niteliğini arttırmanın yanında sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın 663 sayılı KHK ile yeniden yapılanma sürecinde kurulan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu il yapılanmalarını 2 Kasım 2012 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de tamamladı. Bu sürecin Bursa ayağında kurulan Bursa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine atanan Op. Dr. Yavuz Baştuğ’u, Sağlık-Sen Bursa Şubesi Yönetim Kurulu makamında ziyaret etti. Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sağlıkta yaşanan dönüşümde Bursa’ya atanan Op.Dr.Yavuz Baştuğ’a yeni görevinde başarılar diledi. Yünkül, ”Sağlıkta ciddi bir dönüşüm süreci yaşandı, bu dönüşüm zihinsel bir dönüşümüdür. Bu süreçte genel sekreterimizden beklentimiz, sağlık hizmetlerinin niteliğini artırmanın yanında, sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili de iyileştirmelerinin olmasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Op.Dr.Yavuz Baştuğ ise, “Bizler halkımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Sağlık kurumlarında göreve talip olan ekip arkadaşlarımızdan da aynı özveriyi ve gayreti bekliyoruz. Bu süreçte en önemli hedeflerimizden birisi de nitelikli sağlık hizmetini sunacak olan sağlık çalışanlarının işlerini huzurla ve güler yüzle yapmalarını sağlayacak çalışma koşullarını hem fiziksel olarak, hem de manen sağlamak olacaktır. Bu süreçte hastaneler arasında sağlayacağımız koordinasyon ile insan kaynaklarını ve maddi kaynakları etkin bir şekilde kullanacağız. Kendi görev tanımı dışında çalışan sağlık çalışanlarının görev tanımlarına uygun iş yapmaları için planlama yapıyoruz. Bu süreç sonunda özellikle hemşire arkadaşlarımızın bazı hastanelerde yüklendikleri yük hafifleyecek, artık çalışanlar fazla nöbet tutmadan huzurlu çalışma koşullarına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: