Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi ve Kocaeli Barosu arasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi ve hukuki destek verilmesi amacıyla

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi ve Kocaeli Barosu arasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi ve hukuki destek verilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Gaziantep'te geçen yıl hasta yakınları tarafından öldürülen doktor Ersin Arslan'ı anma ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla KOÜ Tıp Fakültesinde toplantı düzenlendi.

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında yüzde 50 ila 87 oranında artış olduğunu dile getirerek, diğer iş yerlerine göre, sağlık kurumlarının 16 kat daha fazla risk altında olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık kurumlarındaki şiddet sürecinin, geçen yıl Gaziantep'te göğüs cerrahisi uzmanı Doktor Ersin Arslan'ın ölümü ile sonuçlandığını ifade eden Hatun, bu olaydan sonra konunun etkin bir şekilde kamuoyunun gündemine geldiğini ve TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Hatun, KOÜ Tıp Fakültesi ve üniversite hastanesi olarak, hasta ve hasta yakınları kaynaklı şiddet riskine karşı çalışanlara en üst düzeyde destek sağlamak için çalışma yaptıklarını anlatarak, "Başhekimlik bünyesinde 'Çalışan Hakları ve Güvenliği' birimini kurduk. 'Beyaz kod' uygulaması çerçevesinde olaylara anında müdahale imkanı sağlanıyor" dedi.

Hastanede bir çalışanın tehdit veya saldırıya uğraması durumunda güvenlik birimlerinin anında müdahale edeceğini vurgulayan Hatun, saldırıya uğrayan çalışanın, adli mercilere başvuruda bulunmak istediğinde, adli rapor sürecinde Adli Tıp Anabilim Dalının gerekli yardımı sağlayacağını kaydetti.

Prof. Dr. Hatun, gerekli durumlarda Kocaeli Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle şiddet mağdurlarının ifadesinin, hastane polis biriminde alınmasının sağlanacağına dikkati çekerek, ifade alma aşamasında hastane avukatının sağlık çalışanlarına eşlik edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Kocaeli Baro Başkanı avukat Tamer Solakoğlu da sağlık çalışanlarının şiddete muhatap olmalarının kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak, baronun sağlıkçılara hukuki süreçte her türlü desteği vereceklerini anlattı.

Konuşmaların ardından sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi ve sonrasındaki hukuki sorunların çözümü ve destek verilmesi amacıyla hazırlanan protokol, Prof. Dr. Şükrü Hatun ile Tamer Solakoğlu tarafından imzalandı.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: