Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet Olayları

Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü personeli, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde bilgilendirme

Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü personeli, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sibel Pasinler, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ, TDP Şube Müdür Yardımcısı Murat Kubilay ile sağlık çalışanları katıldı.

Toplantıda, Komiser Özkan Polat ile Başpolis memuru Süreyya Adal, TDP hakkında bilgi vererek, sağlık çalışanlarına yönelik en çok fiziksel ve sözlü şiddet olaylarının yaşandığını vurguladı.

Reklam
Reklam

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Bursa'da şanslı olduklarını ve TDP sayesinde çeşitli eğitimler alabildiklerini belirterek, "Bugünkü toplantı da sağlık çalışanları için bir kılavuz olacaktır" dedi.

TDP Şube Müdür Yardımcısı Murat Kubilay ise Toplum Destekli Polisliğin, halkla kamu kurumları arasında köprü görevi gördüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüm kamu kuruluşları ve hastaneler halkın yanındadır. Halkla, kamu kurumlarının çatışması mümkün değildir. Bu çatışmayı önlemek için halkı bilinçlendirmek ve bu konuda eğitimler vermek bizim görevimizdir. Sağlık çalışanları ile halk arasında yaşanan sorunlar üzerine bugünkü toplantıyı düzenliyoruz. Bu toplantılarımız diğer hastanelerde de devam edecektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: