Sağlık çalışanlarından Bakan Akdağ’a tepki

TTB ve Bazı sağlık çalışanları örgütleri Abdi İpekçi Parkı’nda yaptıkları basın açıklamalarında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a sert tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları, “Akdağ, sağlık emekçilerinin bakanı değildir. Akdağ, IMF ve Dünya Bankası’nın ticari örgütlerinin bakanıdır” dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun konuşmasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “halkın cebinden hekimin elini çekecekleri” iddiasında bulunduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Sayın Sağlık Bakanı Akdağ ne halkın ne de sağlık emekçilerinin bakanı değildir. Akdağ, IMF ve Dünya Bankası’nın ticari örgütlerinin bakanıdır. Sayın Bakan katkı katılım paylarını kimin elinden kimin için topluyorsun? Sana soruyoruz. Bu yasanın adı bize aittir ancak içeriği Sağlık Bakanı’nın, IMF ve Dünya Bankası’nındır. Bu haliyle Tam Gün yasasını istemiyoruz, çünkü yarım bir yasadır, devamında Kamu Hastane Birlikleri yasası gelecek ve sağlığı nasıl özelleştireceğini, nasıl işleteceğini gösterecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Yorgun, iktidarın politikalarıyla pembe tablolar çizdiğini ifade ederek, “Recepler bir araya gelmiş, birbirini dinliyor, sağlık örgütlerini dinlememekte, eylemlere ideolojik demektedir. Halkı sağlık emekçilerine karşı kışkırtamazsınız. Sayın Başbakan Meclis’ten ‘hekimler şu kadar alacak’ diyor. Akdağ size doğruyu anlatmıyor. Başbakan, Sağlık Bakanı sağır olmayın, yarın bu size pişmanlık getirecektir. Taşerona asgari ücreti bile yasaklayan bir zihniyet hekime bu kadar para verir mi?”

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu ise halkın sağlık kuruluşlarına gelmeme çağrısına uyduğunu belirterek, “Bugün hastaneler bomboştu. Bugün hastaneler halk bizi desteklediği için boşaldı” dedi. Bilaloğlu ayrıca, “yasa çıkarsa, vaka masada kalır, ölür. Onu kaldırma işi de Sayın Bakan’a kalır. Biz de sizler gibi insanca yaşamak istiyoruz. Yok mu cevap verecek?” diye konuştu.

-GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ-

KESK Genel Sekreteri Emin Ali Şimşek, yasaların toplum kesimlerine sorularak yapıldığını belirterek, “Demokratik ülke olmadığımız için yasalar emekçilere rağmen yapılır ve onların taleplerini bastırmak için yapılıyor. Sağlık emekçilerinin talepleri görmezden gelinerek kölelik yasası çıkartılmak isteniyor. Bu mesele 70 milyonun meselesidir. 70 milyonun sağlığıyla oynanıyor. Artık tek tek parça parça bu mücadeleyi yürütemeyiz, güçlerimizi birleştirmek zorundayız” diye seslendi.

Reklam
Reklam

ANKA