-Sağlık Çalışanlarından Iş Bırakma Eylemi

Kırklareli Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Kırklareli Şubesi üyeleri, geçen yıl Gaziantep'te görev yaptığı hastanede

Kırklareli Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Kırklareli Şubesi üyeleri, geçen yıl Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan'ı anmak ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek için iş bırakma eylemi yaptı.

Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları ve vatandaşlar, doktor Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu.

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir, burada yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek için iş bırakma eylemi yaptıklarını hatırlatarak, sağlık çalışanlarının her gün şiddet gördüğünü savundu.

Reklam
Reklam

Doktorla hasta yakınlarını karşı karşıya getiren bir sisteme karşı olduklarını anlatarak, sağlık sistemindeki yanlışlıklara "dur" denilmesi gerektiğini belirten Muhacir, "Tüm bunlar 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sonuçlarıdır. Bu programın kimseye yararı olmadığı açığa çıkmıştır, yol yakınken bundan vazgeçilmelidir. Taleplerimizin yerine getirilmesi için daha etkili eylemlerle ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: