Sağlık Çalışanlarından 'şiddet' Protestosu

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi ve sağlık...

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesi ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti.

Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, 'Dr. Ersin Arslan'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Taleplerimizin takipçisiyiz' yazılı büyük bir pankart ve 'Canımıza, onurumuza, mesleğimize sahip çıkacağız', 'Sağlıkta şiddete son' yazılı dövizler taşıdı. Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın fotoğraflarıyla eylem yapan sağlık çalışanlarına İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Tabip Odası Başkanı Taner Gören de destek verdi. Gören, "Yapılan anketlerde hastalar sağlık sisteminden memnun olduklarını söylüyorlar. Ama en küçük memnuniyetsizlikte doktora saldırıyorlar. Bu nasıl bir çelişkidir? Şuan ki sistemde doktorlar muayene için sadece 5 dakika ayrılabiliyorlar. Biz bunu 20 dakikaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Yaşanan aksaklıkların tek nedeni sağlık sisteminden kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası yöneticisi Dr. Feray Kaya ise, "Ya kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak başka bir cinayete kadar süreci küllendireceğiz ya da hiç istenmeyen bu olaylar bir daha yaşanmaması için elimizden gelenleri yapacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: