Sağlık çalışanlarından "şiddet" protestosu -Hatay'da sağlık çalışanları, Dr. Arslan'ın Gaziantep'teuğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyleprotesto eylemi düzenledi

Hatay'da sağlık çalışanları, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi

Hatay'da sağlık çalışanları, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle protesto eylemi düzenledi.

Ulus Alanı'nda toplanan Hatay Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, ellerinde taşıdıkları Arslan'ın fotoğrafıyla saldırıyı kınadı.

Grup adına açıklama yapan Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, Ersin Arslan'ın öldürülmesi nedeniyle bütün yurtta. sağlık kuruluşlarında hekim ve sağlık çalışanlarının haklı ve yerinde tepkilerini sürdürdüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Bundan sonra bu tür saldırı olaylarının yaşanmaması için herkesin elinden gelen olumlu yaklaşımı göstermesi gerektiğini ifade eden Matkap, sağlıkta şiddetle ilgili meclis araştırması başlatılmasını taleplerinin Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kırıkhan İlçesi'nde de sağlık çalışanları saldırıyı protesto etti.

Kırıkhan Devlet Hastanesi yemekhanesinde toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Başhekim Kürşat Pekdemir, Dr. Arslan'ı insanlık dışı bir saldırı sonucu kaybettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: