Sağlık Çalışanlarının Hakları Ve Güvenliği Toplantısı

Adıyaman’da Sağlık Çalışanlarının Hakları ve Güvenliği toplantısı Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, başkanlığında yapıldı.Sağlık Müdürlüğü...

Adıyaman’da Sağlık Çalışanlarının Hakları ve Güvenliği toplantısı Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, başkanlığında yapıldı.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda çalışanların hakları ve güvenliği masaya yatırıldı. İl merkezi ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarından temsilciler ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantıda güvenlik tedbirleri ve çalışanların hakları konuşuldu.

Sağlık çalışanlarının güvenli ortamlarda ve yüksek motivasyonlu çalışmasının sağlanmasının Sağlıkta Dönüşüm Programının temel hedeflerinden birisi olduğunu belirten Mehmet Emin Taş, “Tüm sağlık kurumlarında hasta çalışan güvenliği için güvenli hizmet sunumu ve güvenli bir ortam sağlanması, hizmet sunumunda kalitenin artmasına, hasta ve çalışanlar için muhtemel risklerin belirlenerek bu risklerin giderilmesi için uygun yöntem ve teknikler belirlemek hizmet içi eğitimlerle güvenli hizmet sunumu ve güvenli çalışma ortamı sürdürülebilirliğini sağlanmasına yönelik düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Şiddet olaylarının sağlık sistemimiz için önemli bir sorun olarak gündeme gelmesiyle birlikte hak ve sorumluluklar noktasındaki farkındalık düzeyinin artırılması ve bu konudaki bilinçlendirme ihtiyacını ortaya çıkarılmıştır. Bu nedenle kurumlarımızda Çalışan Güvenliği ve Hakları birimleri kurulmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Hizmet alanlar ve sağlık çalışanları için güvenli bir ortam sağlanması, Çalışma ortamından kaynaklanan risklerin bertaraf edilmesi amacıyla şiddet ve iletişim konularında kapsayacak şekilde risk değerlendirilmesi yapılarak gerekli tedbirlerin alınması, acil servisler başta olmak üzere riskli alanlarda güvenlik tedbirleri artırılarak genel kolluk ve özel güvenlik personeliyle güvenlik kamerası bulundurulmasının sağlanması, risk değerlendirmesi ve güvenlik tedbirleri konuları toplantıda görüşüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz