Sağlık-Der Başkanı Sezen:

ANKARA (AA) -  Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık-Der) Genel Başkanı Kasım Sezen, hemşire ve diğer yardımcı personel sayılarının artırılması için sağlık meslek liselerinin çoğaltılması gerektiğini savundu.

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği Genel Başkanı Kasım Sezen, hemşire ve diğer yardımcı personel sayılarının artırılması için sağlık meslek liselerinin çoğaltılması gerektiğini savundu. Sezen, yazılı açıklamasında, dernek olarak "Sağlıkta Dönüşüm Projesini" desteklediklerini bildirdi. Sağlık sektöründe atılması gereken önemli adımların olduğunu ifade eden Sezen, aile hekimliği sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Sezen, "Aile hekimi olmak isteyen pratisyen hekimlere bir yıl kadar eğitim verilmeli ve bu eğitim Sağlık Bakanlığınca hekimlerin maaşı ödenmek suretiyle karşılanmalıdır" ifadesini kullandı. Sevk zinciri uygulanmadığı için ikinci ve üçüncü basamak kuruluşlarda aşırı ve gereksiz yığılma olduğuna savunan Sezen, hekim sayısının artırılmasının gerektiğini vurguladı. Sezen, açıklamasında şunları kaydetti: “Hastaların uzman doktor bulmak için uzun yol kat etmesinin önüne geçilmelidir. Ciddi açık bulunan hemşire ve diğer yardımcı personel sayılarını artırmak için sağlık meslek liseleri çoğaltılmalıdır. Hekim ve diğer sağlık çalışanlarının özlük hakları geliştirilmeli, sosyal imkanları arttırılmalıdır. Ek ödemeler ve döner sermaye ödemeleri emekliliğe sayılmalıdır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: