Sağlık emekçileri grevde

Sağlık emekçileri Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde çalışan Doktor Ersin Arslan'ın bıçaklanarak öldürülmesini protesto amacıyla bugün Türkiye genelinde iş bıraktı.

Ankara'da Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nin önünde toplanan Ankara Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığı'na doğru "yastayız, sağlık hizmeti veremiyoruz' yazılı bir pankarttın arkasında yürüyüşe geçti. Grup "Sağlıkta dönüşüm ölüm demektir", "AKP sağlığa zararlıdır", "Sağlıkçı düşmanı sağlık bakanı", "bakan istifa" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşlerini devam ettiriyor. Greve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Akıcı, BDP Milletvekili İdris Baluken de destek verdi. Milletvekillerinin "hakime yönelik şiddete hayır', "hekimlerin tahammülü kalmadı artık yeter' yazılı pankartlar ve dövizler taşıdığı görüldü. Greve katılanlar, öldürülen doktor Ersin Arslan'ın fotoğraflarını taşırken yoldan geçen araçların da gruba korna çalarak destek verdiği gözlendi.

Reklam
Reklam

Gürsel Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayın dünyada benzeri olmadığını ancak Türkiye'de çok sık görüldüğünü belirterek, "Son 5 yıldır iktidar sağlıkçıları adete hedef haline getirdi. Sağlık Bakanı'nı duyarlı olmaya davet ediyorum. Hayatını kaybeden hekim arkadaşımızın ailesine ve arkadaşlarını başsağlığı diliyorum" dedi. (ANKA)