"Sağlık İçin Hareket Et Günü"

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, 10 Mayıs "Sağlık İçin Hareket Et" günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, 10 Mayıs "Sağlık İçin Hareket Et" günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sağlam, fiziksel aktivitenin bireyin fiziksel ve ruhsal sağlığını geliştirdiğini belirtti. Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birinin de hareketsizlik olduğunu ifade eden Sağlam, hareketsizliğin dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında 4. sırada yer aldığını aktardı.

Sağlam, yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapmasının sağlığını bir çok hastalıktan koruyacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde, toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs 'Sağlık için Hareket Et Günü' olarak belirlenmiştir."

Muhabir: Merve Topuz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: