Sağlık İçin Hareket Günü

Mersin'de, "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Günü" gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Mersin'de, "10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Günü" gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, yaptığı yazılı açıklamada, Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi'nin organizasyonunda 10 Mayıs'ta Marina Amfi Tiyatroda başlayan etkinliklerin devam ettiğini bildirdi.

Etkinliklerin toplumda sağlıklı yaşam, obezite, dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek ve toplumsal bilinci arttırmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Kemik, şunları kaydetti:

"Gelişen teknolojiye paralel dünya giderek hızlanırken, insanoğlu bunun aksine yavaşlıyor ve ağırlaşıyor. Bu ağırlaşmanın neticesinde bireyler ve giderek toplumun büyük bir kısmı modern çağın vebası haline gelen obezite salgınının pençesine düşüşüyor. Obeziteyle mücadele etmede en önemli unsur sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra hareketli bir yaşam sürmekten geçiyor. Bu nedenle günlük hayatta çok basit önlemlerle obeziteye karşı mücadele edilebilir. Örneğin işe giderken otobüsten iki üç durak önce inip yürümek, telefonla konuşurken basit esneme hareketleri yapmak, asansör yerine merdiven kullanmak sağlıklı yaşam için oldukça yararlıdır. Fazla kiloların atılması, kasların güçlendirilmesi ve kemik kaybının önlenmesinde haftada 3-4 kez tekrarlanacak 30-40 dakikalık yürüyüşler son derece etkili olmaktadır. Her yaşta insan aktif spor yapamıyorsa mutlaka sağlık için yürüyüş yapmalıdır."

Reklam
Reklam

Obeziteden uzak sağlıklı ve hareketli bir yaşamın önemine dikkati çeken etkinliklerin sürdüğüne işaret eden Kemik, bu çerçevede Marina Sports İnternational tenis kortlarında düzenlenen "Sağlık İçin Hareket Et" tenis turnuvasının 22 Mayıs'ta sona ereceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz