"Sağlık İçin Pedal Çevir, Sağlık İçin Yürü" Etkinliği

SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde, "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" kapsamında "Sağlık İçin Pedal Çevir, Sağlık İçin Yürü" etkinliği düzenlendi.

SİVAS - Suşehri ilçesinde, "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" kapsamında "Sağlık İçin Pedal Çevir, Sağlık İçin Yürü" etkinliği düzenlendi. İlçe Toplum ve Halk Sağlığı Merkezi'nden Suşehri Hükümet Konağı önüne kadar bisiklet süren 25 kişi, ellerindeki pankartlarla obezite tehlikesine dikkati çekmeye çalıştı. Suşehri Toplum ve Halk Sağlığı Merkezi'nde obezite birim sorumlusu olarak görev yapan Menşure Çelikkir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amacımız aşırı kilolardan kurtulmak ve sağlıklı yaşam için pedal çevirmek. Bisiklet, sağlıklı yaşam için çok faydalı" dedi. Obezitenin çocuklarda çok görüldüğünü belirten Çelikkir, şunları kaydetti: "Bunun başlıca sebepleri ise çocuklarımızın televizyon ve internete bağlanıp kalmalarıdır. Bu yüzden çocuklarımızı spora teşvik etmeliyiz, bisikleti güvenli bir şekilde sürmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımızı, futbol ve basketbol gibi sporlara yönlendirmeliyiz hatta sadece çocuklarımız değil tüm halkımız bu konuda çok duyarlı olmalı. Sağlıklı bir birey günde 10 bin adım atmalı. Vatandaşlarımıza ücretsiz olarak adım sayarlar da dağıtıldı. Suşehri’ne haftada bir gün sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenleyeceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz