Sağlık Için Yürüdüler

Mersin'de obeziteye karşı bando eşliğinde "Sağlık için hareket et" yürüyüşü yapıldı.

Mersin'de obeziteye karşı bando eşliğinde "Sağlık için hareket et" yürüyüşü yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen Gezgin Bisikletçiler Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, Beşiktaş Meydanı'nda başladı.

"Şişmanlık pişmanlıktır", "Bir gün değil, her gün hareket" yazılı pankartlar taşıyan grup, Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Barış Meydanı'na kadar yürüdü.

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, meydanda yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinlikle sporun sağlık için önemine, uzun ve daha kaliteli bir yaşam sürmedeki rolüne dikkati çekmek istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Obezitenin özellikle çocuk ve gençleri etkisine almaya başladığını belirten Kemik, "Obeziteyle mücadele etmek demek pek çok hastalıkla mücadele etmektir. Obezite, kalp damar hastalıklarına, yüksek tansiyon, şeker, solunum sistemi ve kas iskelet sistemi hastalıklarına zemin hazırlıyor. Hayat kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu sebeple obeziteyle mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir. Obeziteyle mücadele etmenin yolu dengeli beslenmek ve düzenli fiziksel aktiviteler yapmaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kamu Hastaneleri Birliği ve Mersin'de bulunan özel hastanelerin açmış olduğu stantlarda sağlıklı beslenme ve obezite hakkında bilgi verildi.

Dans, ritmik jimnastik, tekvando gösterilerinin de yapıldığı programda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Mersin Gezgin Bisikletçiler Derneği tarafından vatandaşlara egzersiz eğitimi verildi.

Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi / Ömer Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: