Sağlık İl Müdürü Özkan: Gelecekte en önemli konu bağışıklık bilimi olacak

İzmir Sağlık İl Müdürü Op. Dr Mehmet Özkan, bulaşıcı hastalıkların her geçen gün arttığını belirterek,...

İzmir Sağlık İl Müdürü Op. Dr Mehmet Özkan, bulaşıcı hastalıkların her geçen gün arttığını belirterek, gelecekte en önemli konunun bu hastalıklara bağlı bağışıklık bilimi olacağını söyledi.
Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği tarafından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile düzenlenen 4. Tepecik Enfeksiyon Günleri – Temel İmmünoloji (Bağışıklık Bilimi ) Sempozyumu Çeşme Radisson Blu Resort&SPA’da başladı. Sempozyum 9 Ekim 2011 tarihinde son bulacak.
Sempozyumun açılışında İzmir Sağlık İl Müdürü Mehmet Özkan, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Doç. Dr. Şükran Köse ve dernekte görev alan kurucular ile bazı hastanelerin başhekimleri ve hekimler hazır bulundu.
Sağlık İl Müdürü Mehmet Özkan yaptığı konuşmada, "Eskiden her sene bir hastalık konusu ortaya çıkıyordu ama artık yeni konular değil bulaşıcı hastalıklar artıyor. Gelecekte en önemli konu da bu hastalıklara bağlı bağışıklık bilimi olacak.” dedi.
Açılışta konuşan Düzenleme Kurulu ve BUHASDER Başkanı Doç. Dr. Köse ise 2011 Nobel Tıp Ödülü'nün bağışıklık bilimi (İmmünoloji ) alanındaki bilim insanlarına verilmesinin konunun önemini bir kat daha artırdığını söyledi.
Bağışıklık biliminin tüm tıp dallarının temelinde yer aldığına dikkat çeken Köse, “İmmünoloji, hastalıkların oluş mekanizması ve hastalıklardan korunmayı içeren tıbbın en önemli dallarından biridir. Bulaşıcı hastalıklar uzun ve pahalı tedavi süreci olarak da toplumda ve kişilere büyük maliyetler ortaya çıkarmaktadır. Bulaşıcı hastalıklarla baş etmenin en temel koşulu da bilgi ve farkındalık düzeyini artırmak, koruyucu sağlık hizmetlerini yoğunlaştırmaktır.” şeklinde konuştu.
Daha sonra sempozyumun bilimsel programı Prof. Dr. Emin Kansu‘nun "İmmünoloji Alanında Nobel Ödüllerinin Öğrettikleri" başlıklı konferansı ile başladı.
Ardından Kültür eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan tarafından verilen ‘Siyaset ve İmmünite‘ konulu konferansa geçildi. Toplantının ilk günündeki sosyal program kapsamında Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından ‘Sarıkamış Meydan Muharebesi’ konulu sunum da yapıldı. 9 Ekim'e kadar sürecek sempozyumun devamında çağın önemli sorunu olan stres, spor, yaşlılık ve imminite, bağışıklama (grip aşılaması) gibi konular da yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz