Sağlık Kenti Derneği Başkanı Holoğlu: Hekime saldırı insanlığa sığmaz

Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Köksal Holoğlu, Samsun Bölge Araştırma Hastanesi’nde doktorlara ve sağlık personeline...

Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Köksal Holoğlu, Samsun Bölge Araştırma Hastanesi’nde doktorlara ve sağlık personeline yönelik gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, hayatını mesleklerine ve insanların sağlığına adamış ve bu uğurda yıllarca süren eğitim süreçlerinden geçmiş sağlık çalışanlarına karşı toplumu daha duyarlı ve anlayışlı olmaya çağırdı.

Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Dr.Köksal Holoğlu, Samsun Bölge Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde yaşanan saldırı olayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan hekimlik üzerine yıllarını vermiş ve tek misyonları insanların sağlığına kavuşmasına gece gündüz demeden hizmet vermek olan doktorlara yönelik şiddet ve saldırının, hiçbir insani ve ahlaki değerle bağdaşmadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Doktorlara saldırının insanlıkla bağdaşmadığını ifade eden Dr.Holoğlu, "Türkiye’nin hiçbir yerinde; hiçbir doktor ve sağlık çalışanı için, bir hastanın iyileşmesi ve kendisini iyi hissetmesinden daha önemli ve kutsal bir şey olamaz. Hiçbir doktor ve sağlık personeli bu hizmet sırasında elinden gelen her ise en iyisini yapmakta en ufak bir tereddüt ve ihmal göstermez. Yaşanan veya yaşanması muhtemel üzücü sonuçlar, hastaların yakınlarından önce, ellerinden geleni yapmalarına rağmen sevindirici bir sonuç alamamış doktor ve sağlık personelini yaralar." dedi.

Sağlık hizmeti alan hastalarımızın yakınlarının sağlık çalışanlarından hak ettikleri o saygıyı, medeni ve insani yaklaşımı esirgememelerinin büyük önem taşıdığının altını çizen Holoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu gerçekler ve düşünceler bağlamında, halkımızı bir kez daha insanlığımızın gereği olarak öncelikle tüm insanlara, daha özelde de bir kutsal görev olarak kendilerine bugün ve yarın hizmet verecek olan sağlık personeline karşı daha saygılı ve yapıcı olmaya davet ediyoruz. Devletin, hayatın diğer alanlarında olduğu gibi bu önemli konuda da gerekli kanun ve mevzuat değişiklerini bir an önce hayata geçirmesini diliyoruz. Son olarak Samsun Bölge Araştırma Hastanesinde sağlık personeline yönelik yaşanan müessif olay sebebiyle değerli meslektaşlarımıza ve hastane personeline geçmiş olsun diyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: