Sağlık konusunda boşluk yaşanmaz

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gıda denetimi yetkisinin Sağlık Bakanlığı'ndan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devredilmesinden sonra ortaya atılan, "Gıda denetimlerinde boşluk var" iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Biz bir yerde halk sağlığını ilgilendiren ciddi bir mesele olduğunu görürsek yine denetleme yapacağız" dedi.

Bakan Akdağ, İHA muhabirinin, son günlerde gıda denetimi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin sorularını cevapladı. Gıda denetimi yetkisinin tek bir kurumda olmasının daha verimli olacağına inandıkları için Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ile birlikte bu kararı verdiklerini anlatan Akdağ, "Geçmişte görüldüğü gibi bu işin bir kaç kurum tarafından yapılması verimsizliğine yol açıyor, işin ortada kalmasına neden oluyordu. Onun için bu işin sahibi rutin denetlemeler ve ruhsatlamalar bundan böyle Tarım Bakanlığı'dır. Bir boşluk doğacağına ben inanmıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Akdağ, yetki devrinden sonra denetimlerde herhangi bir boşluk yaşandığına ve yaşanacağına inanmadığını belirterek, "Gıda konusunda bir boşluk yaşanacağına ben asla inanmıyorum. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na 500 eleman veriyoruz. Yine elaman isterlerse verebileceğimizi ben Sayın Bakan'a ilettim. Kendi elemanları da var. Sağlık Bakanlığı Tarım Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda denetim işbirliğine her zaman hazırdır. Ama bu işin sorumluluğunun tek elden olması gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Akdağ, yetki devrinden sonra Sağlık Bakanlığı'nın köşesine çekilmeyeceğini de vurgulayarak, "Halk sağlığını korumak açısından Sağlık Bakanlığı'nın kendi şahsi denetleme görevi de bakidir. Biz bir yerde halk sağlığını ilgilendiren ciddi bir mesele olduğunu görürsek biz yine onun denetlemesini yapacağız ve Tarım Bakanlığı'na durumu bildireceğiz" diye konuştu.