Sağlık meslek örgütlerinden eczacılara destek

ANKARA (ANKA)- Aralarında Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci Sağlık İş Sendikası(DEVSağlık-İş), Sağlık ve Sosyal Emek Hizmetçileri Sendikası (SES) ile Türk Hemşireler Derneği'nin bulunduğu sağlık meslek örgülerinden eczacılara destek geldi. Türk Eczacılar Birliği'nin 21 Aralık'taki mitinginde bu örgütler birlikte hareket edecek.

DEVSağlık-İş Sendikası, SES, Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Tabipleri Birliği ve Türk Hemşireler Derneği'nin Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezi'nde ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında 21 Aralık'taki mitingde birlikte hareket edecekleri açıkladılar. TTB Genel Başkanı Gençay Gürsoy, toplantıda yaptığı konuşmada sağlık alanında yaşananların krizle daha yoğunlaşacağını söyledi. Sıkıntıların daha da artacağını ifade eden TTB Başkanı Gürsoy, "Bizim taleplerimizin başında katkı paylarının ortadan kaldırılması geliyor. Bir diğer talebimiz ise Gene Sağlık Sigortası prim kesintilerinin yoksulluk sınırın altında kalanlarının devlet tarafından ödenmesidir" dedi. Gürsoy, "Taleplerin karşılanması açısından mesleki örgütlerinin birlikteliğinin önemli olduğunu belirterek 21 Aralık'taki miting halkın genel sağlık soruna çözümüne yönelik kararlılığımızın göstergesi olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ise, eczacıların bugün karşı karşıya oldukları sorunların yaşadıkları endişelerin somut göstergesi olduğunu söyledi. Bilaloğlu taleplerine yönelik adımların atılmamasında her türlü etkinliğe gündemlerine alacaklarını belirterek, "Eczacıların içinde bulundukları yaşamsal sıkıntıların farkında olarak Pazar günü yapacakları mitingi sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.

-TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN BU TÜR ÖRGÜTLENMELER ÖNEMLİ-

TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Türkiye'de bir dönüşüm yaşandığını ancak sağlıktaki bu dönüşümün sağlığın muhatapları ile yeterince tartışılmadan gerçekleştirildiğini söyledi. Sağlıkta yaşanan sancılı dönemin ekonomik krizde dana da artacağına belirten Çolak şunları söyledi:

"Böyle bir durumda sağlık alanında meslek örgütlerin bir araya gelmesi son derece önemli. İnanıyoruz ki Türkiye'de bu birliktelikler arttırıldığı ve sürdürülebilirliği sağlandığı takdirde Türkiye'nin geleceği daha da aydınlık olacaktır."

Reklam
Reklam