Sağlık Müdürlüğü’nün Eğitim Çalışmaları

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu işbirliği neticesi, ilkokullarda öğrencilere...

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğu işbirliği neticesi, ilkokullarda öğrencilere yönelik ‘Sağlıklı Büyüme’ ve bayan velilere yenilik de ‘Sağlıklı Menopoz’ konulu eğitimler verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Kadir Demirel; kurumun Sağlığın Geliştirilmesi Birimi’nin, ülkedeki kronik hastalıkların artışı, hızla yükselen sağlık hizmeti maliyetleri gibi sebeplerden dolayı; sağlığı geliştirme alanında, yetişmekte olan neslin sağlık konusunda eğitilmesi ihtiyacı, kişilerin kendi sağlıkları ile ilgili sorumluluk yüklenmeleri ve sağlık bilincinin artışının sağlanmasını amaçlandığını belirtti. Bunun için yıl içerisinde ‘Sağlıklı Büyüme’ ve ‘Sağlıklı Menopoz’ konulu projelerin planlandığını ve yürütüldüğünü belirten Demirel “’Sağlıklı Büyüme’ projesi kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilkokullarda eğitimler verilmiştir. Proje kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencileri; “Sağlıklı Beslenme” (süt içmenin ve kahvaltının önemi, hazır gıdaların zararları, su içmenin önemi, güvenli besin), “El ve vücut Hijyeni” (hastalıklardan korunmada el yıkamanın önemi ve el yıkama yöntemi), “Ağız ve Diş Sağlığı” (diş fırçalamanın önemi ve düzenli diş kontrolleri) gibi konularda bilgilendirilmiştir. Dönem içinde toplam 108 ilkokulda 11 bin 346 öğrenciye bahsi geçen konularla ilgili eğitimler verilmiştir. Bu proje ile geleceğimiz olan çocuklarımıza temel sağlık bilgilerinin verilerek daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri amaçlanmıştır” diye belirtti.

Reklam
Reklam

Dr. Kadir Demirel, ‘Sağlıklı Menopoz’ projesi kapsamında da, kadınlarda menopozun bir hastalık olmayıp hayatın bir evresi olarak kabul edilmesini ve menopoz sürecinin en sağlıklı şekilde geçirtilmesinin amaçlandığını anlatarak “Bu amaçla ilköğretim okullarındaki öğrencilerin velilerinden 15-49 yaş grubu 324 bayana da; sağlıklı gebelik, anne sütünün önemi, doğru emzirme teknikleri, kanser tarama programları ve sağlıklı menopoz gibi konularda eğitimler verilmiştir” diye kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz