Sağlık özelleştiriliyor

Türk Sağlık Sen Gümüşhane şube başkanı Mustafa Aydın, hükümetin meclise sunmaya hazırlandığı

Türk Sağlık Sen Gümüşhane şube başkanı Mustafa Aydın, hükümetin meclise sunmaya hazırlandığı doktorların tam gün yasasıyla ilgili olarak getireceği düzenlemelerin sağlıkta özelleştime çabalarının ilk adımı olduğunu söyledi.

Aydın, tasarının taslak halinde olduğunu ve meclise getirildikten sonra iktidar oylarıyla yasalaştırılacağını savunarak, yurt dışından getirilecek yabancı ve kalitesiz doktorlarla sağlık sorunları çözeceklerini sanıyorlar dedi.

Tasarının kabul edilebilinir tek yanının vekil hemşire ve ebelere kadro tahsis edilmesi olduğunuda kaydeden Aydın, diğer düzenlemeler bütün hastanelerin elden çıkartılması ve sağlıkta özelleştirme düşüncesinin ana fikrini taşıyor şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sağlık çalışanlarının bu kanunun geçmesi durumunda mağdur olacağını da savunan Aydın, tepkilerini dile getirmek adına demokratik eylemlere devam edeceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz