Sağlık Personeli, Çalıştığı Yerleşim Yerinin Sınırları İçinde İkamet Edecek

Sağlık Bakanlığı, sağlık personelinin, ihtiyaç durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması ve sağlık hizmetinin...

Sağlık Bakanlığı, sağlık personelinin, ihtiyaç durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması ve sağlık hizmetinin aksamaması için personelin ikamet sınırlarını belirleyen bir genelge yayımladı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Personelinin İkametine’ ilişkin Prof. Dr. Nihat Tosun imzalı bir genelge yayımlandı. saglikaktuel.com internet sitesindeki habere göre, sağlık personelinin normal ulaşım şartlarında 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda bulunmasını sağlayacak şekilde ikamet etmesi öngörülüyor.

Reklam
Reklam

Genelgede, 11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 55'inci maddesinde, "(1) Bakanlık, kamu ve özel bütün sağlık kuruluşlarında çalışmakta olan sağlık personeli için görevli olduğu kuruluşun bulunduğu yerleşim yeri sınırları içinde ikamet etme mecburiyeti getirebilir. Bu mecburiyetin usûl ve esasları Bakanlıkça belirlenir" hükmünün yer aldığı belirtildi.

Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin verimli ve aksamadan yerine getirilmesi amacıyla mesai saatleri haricinde de hizmetine ihtiyaç duyulabilen sağlık personelinin, ihtiyaç durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması gerektiği vurgulanan genelgede, “Bu itibarla ilgili personelin normal ulaşım şartlarında 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda bulunmasını sağlayacak şekilde kanun hükmüne riayet edilmelidir” denildi.

Mülki idare amirleri; eş durumu, sağlık mazereti sebebiyle ya da personelin ikameti için mesken bulunamadığı durumlarda sağlık hizmetinin aksamaması için gerekli tedbirleri almak kaydıyla, bu süreyi ilgili kişinin ihtiyacını dikkate alarak belirleyecek.

Reklam
Reklam

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı ve 81 İl Valiliği’ne gönderilen genelgeye aykırı hareket eden personel hakkında görev yaptığı kuruluşun mevzuatına göre idari ve disiplin işlemi yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: