Sağlık Personeline Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Karşı Seminer Verildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü personeline, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler konusunda seminer verildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü personeline, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler konusunda seminer verildi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve kurumsal olarak destek verdikleri, "Sıcak Yuvam 3" projesi kapsamında bünyelerinde görev yapan personele soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı seminer verildiği belirtildi. Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verdi. Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Nildem Sancaktar ise zehirlenmelere karşı olay yerinde yapılması gereken ilk yardımla ilgili bilgiler verdi. Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Mevsim olarak karbonmonoksit zehirlenmelerinin yoğun yaşandığı kış aylarında olduklarını belirten Karakök,şunları kaydetti: "En büyük tehlikemiz ne yazık ki yanan sobalarımızdır. Ülkemizde bilgisizlik ve ihmal yüzünden her yıl yüzlerce insanımız soba, şofben ve kombilerden kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalmaktadır. Bu nedenle karbon monoksitten kaynaklanan zehirlenmeye karşı topluma yönelik önlemler alınması, bilinçlendirme programları uygulanması, vatandaşların bu konuda dikkatinin çekilmesi önem arz etmektedir. Bu sebeple şehrimizde Emniyet Müdürlüğü'nden, Sağlık Müdürlüğümüze ve belediyelerimize kadar tüm kurum ve kuruluşlar vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmakta ve bu kapsamda başlatılan projeyle her yere ulaşılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımızın verilen eğitimlere mutlaka katılmalarını ve söylenenleri uygulamalarını özellikle rica ediyoruz.” Seminerin ardından seminere katılan personele karbonmonoksit zehirlenmelerine önlem amaçlı dedektör dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz