Sağlık Personeline Sertifikaları Verildi

Kahramanmaraş’ta görev yapan sağlık personeline, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 'Koruyucu Ağız-diş Sağlığı Eğitim...

Kahramanmaraş’ta görev yapan sağlık personeline, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 'Koruyucu Ağız-diş Sağlığı Eğitim Semineri' verildi. Eğitimi tamamlayan kursiyerler sertifikalarını, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil'den aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Vali yardımcısı Erkan Bulgan, ağız ve diş sağlığının hayati fonksiyonların korunması ve yaşam kalitesinin devamı açısından önem taşıdığını vurguladı. Bulgan, pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yüksek oranda görülen ağız ve diş rahatsızlıklarının oluşmadan önlenebilen hastalıklar grubuna girdiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil ise uygulanan program hakkında katılımcılara bilgi verdi. Programın Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'yle birlikte ortak yürütüldüğü aktaran Çitil, "Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı kapsamında ilk olarak ilköğretim birinci sınıflarda toplamda 9 bin 300 öğrenciye ulaşarak başlatıldı. 2011-2012 eğitim öğretim yılında da bir ve ikinci sınıflarda toplamda 19 bin 500 öğrenciye belirli aralıklarla uygulama yapıldı. 2013 yılı itibarıyla Bakanlığımızın yeniden yapılandırılması neticesinde bu çalışmalar Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce yürütülmektedir.” dedi.

Program, belge almaya hak kazanan personele sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz