Sağlık-sen 18 Yaşında

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen’in kuruluşunun 18. yılında 193...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen’in kuruluşunun 18. yılında 193 bin 370 üyesiyle yetkili sendika olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sağlık-Sen’in kuruluş yıldönümüyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Metin Memiş, 18 yıl önce kamu görevlileri sendikacılığına katkı sunmanın yanında hizmet sendikacılığının nasıl yapılacağının örneklerini vermek için kurulan Sağlık-Sen’in, geçen süre içinde bu sınavlardan alnının akıyla çıktığını kaydetti.

Sendikacılığı kamu görevlilerinin hak ve kazanımlarına endekslemediklerini ifade eden Metin Memiş, “Sağlık-Sen, anti demokratik dönemlerdeki dik duruşuyla demokrasiden yana, temel hak ve özgürlüklerden yana, inanç özgürlüğü ve hürriyetinden yana olduğunu göstermiştir. 28 Şubat döneminde her türlü anti demokratik tavır ve davranışa tepkisini ortaya koyan Sağlık-Sen, 27 Nisan e-muhtırası sonrası oluşturulan Ortak Akıl mitinglerinin de en büyük katılımcılarından biri olmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık-Sen’in, her türlü demokratikleşme çabalarına destek verdiğini belirten Memiş, darbecilerin kirlettiği 12 Eylül’de yapılan referandumda, büyük Memur-Sen ailesinin güçlü bir sendikası olarak ‘toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de ‘evet’ dediklerini hatırlattı. Toplu sözleşmenin elde edilmesinde öncülük yaptıklarını ifade eden Memiş, son 9 yıllık toplu görüşmelerde elde edilen kazanımlarından daha fazlasını, ilk toplu sözleşmede elde ettiklerini dile getirdi.

‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasında bütün güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, serbest kıyafet eyleminin de en büyük destekçisi ve katılımcısı olduklarını kaydetti. Kamu görevlilerinin hak ve kazanımları için mücadelenin yanı sıra demokratikleşme çalışmalarına sundukları katkıyı hatırlatan Memiş, Sağlık-Sen’in vizyon ve misyonunun bunlarla sınırlı olmadığını, dünyadaki mazlumların da sesi ve yardımcısı olduğunu vurguladı.

Birçok miting ve yardım kampanyasında üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını ifade eden Memiş, “Filistin ve Doğu Türkistan mitingleriyle, Arakanlı Müslümanlar’ın uğradığı katliam ve zulmün kamuoyuna duyurulmasının yanı sıra düzenlenen yardım kampanyasına katılmak, Somali ve Pakistan için düzenlenen yardım kampanyalarında yer almak, Vanlı depremzedelerin ve Samsunlu selzedelerin yardımına koşmak, insani eylem ve katkılarımızdan bazılarıdır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Memiş, açıklamasının sonunda Sağlık-Sen üyeleri, şube yönetimi ve temsilcilikleriyle çalışanlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: