Sağlık Sen: Akılcı ilaç kullanımı için ulusal eylem planı oluşturulsun

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “İlaç kullanımında israfı önlemek için vatandaştan 3 TL almak, aile...

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “İlaç kullanımında israfı önlemek için vatandaştan 3 TL almak, aile hekimini cezalandırmak çözüm değil.” dedi. Memiş, akılcı ilaç kullanımı konusunda ulusal eylem planı oluşturulması gerektiğini söyledi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş yaptığı yazılı açıklamada, aile hekimlerinin ilaç kullanımı konusunda sahada yalnız kaldığını belirtti. Memiş, “Aile hekimine istediği ilacı yazdırmak için giden vatandaş, talebi gerçekleşmediğinde aile hekimini şikayet ediyor. Mülki amir anında soruşturma başlatıyor. Aile hekimleri, vatandaşların bilinçsizliği ile keyfi denetim mekanizmalarının mağduru olmaktadır. İlaç kullanımında israfı önlemek için vatandaştan 3 TL almak, aile hekimini cezalandırmak çözüm değil. Tüm tarafları kapsayacak ve bütünlük içinde uygulanabilecek yapısal tedbirler alınmalı.” diye konuştu.
Akılcı ilaç kullanımını teşvik edici tedbirler almak gerektiğini aktaran Memiş, “Akılcı ilaç kullanımı konusunda ulusal bir eylem planı oluşturulmalı, eğitimler yaygınlaştırılmalıdır.” önerisinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz