Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Tekgöz'den 112 İstasyonuna Ziyaret

Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Uzm. Dr. İmran Tekgöz ve yönetim kurulu üyeleri, Olimpik Yüzme...

Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Uzm. Dr. İmran Tekgöz ve yönetim kurulu üyeleri, Olimpik Yüzme Havuzu içinde açılan Merkez 7 Nolu 112 Acil Yardım İstasyonu’nu ziyaret etti.

Ziyarette 112 çalışanlarının 7 gün 24 saat fedakarca çalıştığını söyleyen Başkan Tekgöz, çalışanların aldıkları ücretlerinin çok daha fazlasını hak ettiğini belirtti. Sendika olarak yoğun çalışmalar sonucunda hükümetle yapılan toplu görüşme ve toplu sözleşmede yıllardır 112 çalışanlarının haklarını gündeme getirdiklerini belirten Başkan Tekgöz, nihayet yetkili sendika olarak en son yapılan toplu sözleşmede Sağlık Sen olarak 112 çalışanlarının ek ödemelerinde acil farkı ve katsayının yüzde 150'den yüzde 200’e çıkartabildiklerini söyledi. Başkan Tekgöz, bunun yanında ambulans kullanan 112 personelinin ek ödemesine de ilave ek puan getirilmesini sağladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Başkan Tekgöz, Aksaray il merkezinde 1998 yılında 2 adet 112 istasyonu olduğunu, 2012 yılı sonunda il merkezine sendika olarak yaptıkları talep doğrultusunda 2 adet daha 112 istasyonu açıldığını, yine yemek yardımından faydalanamayan perifer istasyonlarda yemek sorununun çözüldüğünü, ayrıca her sene Aksaray'a 1 ya da 2 ambulans tahsisi yapılırken, bu yıl 4 ambulans tahsisi yapıldığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: