Sağlık Sen Elazığ İl Divan toplantısı yapıldı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Elazığ Şubesi il divan toplantısı gerçekleştirdi

Kervansaray Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantı İstiklal Marşının okunmasıyla başladı, Toplantıya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Genel Başkanı Metin MEMİŞ, Genel Başkan Yardımcısı Aziz ASLAN, Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet KARATAŞ, Memur-Sen il temsilcisi Murat ERGEN çok sayıda üye ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet KARATAŞ, İlkelerimizden ve fikirlerimizden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz dedi.

Karataş Şöyle devam etti ; “Sağlık-Sen 185 bin üyesine değil 400 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanının haklarının mücadelesiyle birlikte ülkenin selameti, milletin demokrasi ve özgürlük taleplerinin savunucusu” Aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık” diyerek abartıdan ve sahte vaatlerden uzak durarak bu güne kadar vaat ettiği çağdaş ve üretken sendikacılık adına önemli kazanımlar elde ederek, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının dikkatini çeken Sağlık-Sen, siyasal ve ideolojik sendikacılığın sığlığına muhtaç olmadan yoluna devam etmiş, etmeye de devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık-Sen’in yatırım ve çalışmalarına da değinen Karataş;” 10 yıl gibi bir zaman dilimi içersinde başlatılan dev hamleler, atılan devasa adımlar ülkemizin tarihinin kayıtlarına başarı olarak düşülecek cinstendir, Sağlık’ta dönüşüm programı kapsamında bugüne kadar ortaya konulan çalışma ve alınan başarının mimarları’da ortakları’da hiç şüphesiz kesinlikle sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olduğunu vurguladı.

Karataş : “Sağlık-Sen bir sivil toplum örgütü olarak gerek millete, gerekse ait olduğu kitleye karşı sorumluluklarını çağdaş ve üretken bir sivil toplum örgütü anlayışı ile gerçekleştirerek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tüm sorunları için her platformda mücadele edeceğini söyleyerek bizler insan merkezli insan hak ve özgürlüklerini esas alan, ülkesinin, milletinin ve ait olduğu kitlenin sorunlarını dert edinerek bu uğurda uğraşan bir anlayışı temsil etmeye devam edeceğiz. Sağlık-Sen Elazığ Şubesi olarak hizmet sendikacılığı adına ortaya koyduğumuz her türlü mücadelede söz ve karar birliği içinde hareket ederek teşkilatımıza hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya başkanlık eden Sağlık ve Sosyal Hizmetler Genel Başkanı Metin MEMİŞ ise son zamanlarda sağlıktaki şiddetin boyutlarına vurgu yaparak “Sağlık personellerine yönelik tırmanışa geçen saldırıları kınayarak sağlık personeli toplumun kanayan yarasına merhem olan bir ilaçtır.” Dedi.

Kılık kıyafet konusuna da değinen Memiş “Darbe anayasasının geliştirmiş olduğu kılık kıyafet yasasının serbesiyeti, başta başörtüsü olmak üzere başlatmış olduğumuz 10 milyon imza kampanyasının 2 milyon civarına ulaştığı ve Memur-Sen’in başlatmış olduğu bu özgürlük hareketinin de ülkemize katkı sağlayacağını vurguladı.

Sağlık- Sen Şube Başkanı Mehmet KARATAŞ’ın, Genel Başkan Metin MEMİŞ’e ve Genel Başkan Yardımcısı Aziz ASLAN’a plaket vermesinden sonra divan toplantısına geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: