Sağlık-sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin:

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, tıp fakültesi hastanelerinde çalışan sağlıkçıların diğer hastanelerde çalışan sağlıkçılara...

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, tıp fakültesi hastanelerinde çalışan sağlıkçıların diğer hastanelerde çalışan sağlıkçılara nazaran mutsuz olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarına Villa Park’ta verilen kahvaltıda konuşan Tekin, tıp fakültesi hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin işlerinden ayrılmak istediklerini öne sürerek, “Eskişehir’de ve ülkemizin her yerinde tıp fakültelerinde çalışan sağlık çalışanları diğer sağlık kurumlarında çalışan personele nazaran daha mutsuz, huzursuz. Bunun sonucu olarak çalışanlar en kısa sürede bu kurumlardan ayrılmanın yoluna bakmaktadırlar. Bir zamanlar tıp fakültesi hastaneleri en fazla tercih edilen çalışmak istenilen kurumlar iken şimdi Sağlık Bakanlığı hastanelerinin gerisinde kalmıştır. Bunun nedeni çalışanlar arasında ayrımcılığın sonucu olan, çalışma barışının olmayışıdır. Yaşamımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz işyerlerimizde huzursuz ve sağlıksız bir çalışma ortamında hiç kimsenin bulunmak istemeyişi de etkilidir. Dolayısıyla üniversitelerimiz yalnız ve az çalışanla çok yoğun çalışma saatleri olan bir kurum haline gelmekte ve önceki yıllardaki cazibesini yitirmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Fakülte hastanelerinde personel yetersizliğinden sıkıntılar doğduğunu da aktaran Tekin, yıllardır bu hastanelere personel ataması yapılmaması ve emekli olanların yerine yenilerinin gelmemesinden dolayı personel açığının gün geçtikçe daha da arttığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: