Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: Sivil bir anayasa istiyoruz

Sağlık-Sen’in Erzincan’da yetkili sendika olması sebebiyle, sendika üyeleri ile bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı...

Sağlık-Sen’in Erzincan’da yetkili sendika olması sebebiyle, sendika üyeleri ile bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlık-Sen’in 135 bin üyesiyle birlikte Türkiye’de her iki sendikalı çalışandan birinin temsilcisi olduklarını söyledi. Sağlık-Sen olarak Erzincan’da bu sene yetkili sendika olduklarını ifade eden Memiş, “Memur-Sen, Türkiye’de üstlenmiş olduğu misyonla başta 400 bini aşkın sağlık çalışanı olmak üzere 74 milyon ülke insanının geleceği adına çalışmalar yapıyor. Bu anlamda da vermiş olduğumuz çalışmalar, vermiş olduğumuz hizmetler gerçekten ülkenin geleceği adına çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakma adına verilen mücadele." dedi.
Bu anlamda özellikle Anayasa referandumuyla birlikte 'evet' diyeceklerini daha önce açık açık söylediklerini hatırlatan Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü anayasa değişikliğiyle birlikte darbe zihniyetinin getirmiş olduğu anayasanın bir takım maddeleri de olsa değişti. Vesayet sisteminin ortadan kalkması için biz bu anayasada evet diyeceğimizi ifade ettik. Ve her şeyden önemlisi Memur-Sen olarak toplu sözleşme hakkının kamu çalışanlarına verileceği için referandumda evet dedik. Ancak biz bu anayasayı yeterli bulmuyoruz ve yeni kurulacak hükümetin tamamen sivil bir anayasa hazırlamasını buna her türlü katkıyı sağlayacağımızı ifade ediyoruz.” dedi.
Memur-Sen olarak yaptıkları çalışma ile sahaya inip saha araştırması yapacaklarını, yeni anayasanın nasıl olması gerektiğini halka soracaklarını anlatan Sağlık-Sen Genel Başkanı “Toplumun bütün kesimlerini kapsayan, bütün kesimlerinin görüşlerinin alınarak yapılacağı sivil bir anayasa istiyoruz. Biz toplu sözleşmenin yanında eksik bırakılan grev hakkının da verildiği bir anayasa istiyoruz. Bu anlamda da önümüzdeki 12 Haziran seçimlerini önemsiyoruz. Bu seçimler neticesinde de bir an önce yeni anayasa hazırlıklarının başlatılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz