Sağlık-Sen Hemşireler Haftasında Kırmızı Gül Ve Mektup Dağıttı

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, Hemşireler Haftası nedeniyle hemşirelere ve hastanedeki hasta...

Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal, Hemşireler Haftası nedeniyle hemşirelere ve hastanedeki hasta ve hasta yakınlarına kırmızı gül ve bir de sağlıkçıların ne tür şartlar altında çalıştığını anlatan mektup dağıttı.

Devlet Hastanesi'nde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Çakal, Hemşireler ve Ebeler Haftası'nı birlikte kutlamak istediklerini söyledi.

Hemşireler ve Ebeler Haftası'nın her zaman klasik şekilde kutlandığını ve bunu aşmak istediklerini söyleyen Çakal, Türk Sağlık Sen olarak bu haftayı vatandaşlarla birlikte kutlamak istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Son günlerde sağlık çalışanlarına, hekimlere yönelik şiddetin arttığına da dikkat çeken Çakal, "Bu şiddetin neden uygulandığının değerlendirilmesi lazım. Bunun için gerekli tedbirler alınmalı. Bu şiddetin önlenmesinin en önemli nedeni bilinçli toplum oluşturmaktır. Bu nedenle biz bir mektup hazırladık. Halkımıza, sağlık çalışanlarını anlatan, onların da birer insan olduğunu, anne olduğunu, hasta olabileceklerini anlatan bir mektup hazırladık. Afyon'daki bütün hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde birer gül ile birlikte bunu hastalara ve hasta yakınlarına ilettik. Hastalarımızla birlikte olmak istedik. Bu etkinliğimize çok büyük katkı sağladılar" dedi.

Türk Sağlık Sen tarafından vatandaşlara dağıtılan mektupta şöyle denildi: "Birçoğumuz bir ebenin, hemşirenin kucağında açarız gözümüzü. Ve hayata veda ederken yine hemşirelerimiz vardır yanımızda. Kolay iş gibi görünür uzaktan bakıldığında oysa yaşam ve ölüm kadar zordur aslında. Streslidir. Çünkü hemşirede anadır aynı zamanda. Hastanede danışmandır, refakatçidir, kimsesi olmayanın kimsesidir. En ücra köylerde bazen karakolun olmadığı sağlık evlerinde çalışan aldığı eğitime değer verilmeyen küçük bebeğini evde bırakıp nöbete giden, ama hak ettiği değeri bulamayan hatta dayağı bile hak ettiği düşünülen hemşirelerimizin günüdür bugün."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: