Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı'na Uran Atandı

Sağlık-Sen Adana Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı'na Seval Uran atandı. Uran, sağlık alanında çalışan kadınların sorunlarının...

Sağlık-Sen Adana Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı'na Seval Uran atandı. Uran, sağlık alanında çalışan kadınların sorunlarının çözümü için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sağlık-Sen Adana Şubesi Kadın Kollarından Sorumlu Handan Selekoğlu başkanlığında yapılan toplantıda görevi devralan Seval Uran, sağlık alanında kadınlara yönelik ayrımcılığın hem hastane yönetiminde hem de birinci basamakta devam ettiğine dikkat çekerek, Adana'da kadın yönetici sayısının artmakta olduğunu söyledi.

Şiddet ve taciz olaylarının sağlık alanında çalışan kadın personelin karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden olduğunu kaydeden Uran, Sağlık Sen bünyesindeki Doktor Komisyonu olarak Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'la toplantı yaparak, sorunları ve çözüm yollarını tartıştıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ünüvar'ın Sağlık Bakanlığı ile görüşerek konu ile ilgili bir kanun tasarısı hazırlamak için çalışma başlatacağı sözünü verdiğini aktaran Uran, şunları söyledi:

"Sayın Milletvekilimiz Necdet Ünüvar'a bu duyarlılığından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Kadın Kolları olarak sağlık alanında çalışan bayan personellerimizin sorunlarının çözümü için var gücümüzle çalışacağız. Sendika üyemiz olsun olmasın tüm bayan sağlık çalışanlarını birlik içinde hareket etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz