Sağlık-Sen Şube Başkanı İrğat, Acil Servise Saldırıyı Kınadı

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, bir hasta yakınının Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan...

Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, bir hasta yakınının Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Acil Servisi'ne otomobiliyle saldırmasını kınadı. Yaptığı açıklamada bu üzücü saldırının, son zamanlarda artarak devam etmekte olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hangi boyutlara geldiğini gösterdiğini ifade etti. İrğat, herhangi bir yaralanan olmaması, sadece maddi hasar bulunmasının ise tek teselli olduğunu kaydetti.

Sağlık-Sen Şube Başkanı İrğat, “Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar, aslında topyekûn insanımızın sağlığına yapılmış, bilinçsiz ve ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdanı muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır.” dedi. Mustafa İrğat, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları karşında hem hastane yönetimini hem Sağlık Bakanlığı’nı hem de ilgili bütün tarafları daha etkin, caydırıcı ve önleyici tedbirler almaya davet etti: “Biliyoruz ki sağlık çalışanları çalışma ortamlarındaki fiziksel yetersizlikler, yoğun tempo, çalışan sayısındaki eksiklikler, organizasyon ve hastaların sosyokültürel yapısı gibi etkenler dolayısıyla sürekli olarak sözlü ya da fiziksel şiddete uğramaktadır. Hiçbir haklı gerekçeye dayandırılamayacak bu ve benzeri akıl dışı saldırılar, vefakâr sağlık çalışanlarını çok üzmüş ve motivasyonlarını ciddi oranda düşürmüştür. Her gün en az 21 şiddet vakasının yaşandığı ülkemizde bu olay, sağlıkta şiddetin hangi boyutlara ulaştığının en açık göstergesidir.”

Reklam
Reklam

Adliyeye intikal eden olay hakkında sorumlulara gereken cezanın verilmesini beklediklerini dile getiren İrğat, “Çalışanlarımıza karşı bu türden saldırılar cezasız kalmamalıdır. Sağlık-Sen Manisa Şubesi olarak bu vahim saldırıyı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Sendikamız, emeğe saygı ve şiddete sıfır tolerans prensibiyle böylesine çirkin olayların karşısında durmaya ve çalışanlar adına gerekli mücadeleyi sürdürmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: