Sağlık-Sen Şube Başkanı Kara: Döner sermaye ningecikmesi mağdur ediyor

Zonguldak Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Sağlık Bakanlığı’nın SGK ve Yeşilkart alacaklarının yüzde 60’ını...

Zonguldak Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Sağlık Bakanlığı’nın SGK ve Yeşilkart alacaklarının yüzde 60’ını hastanelere göndermesiyle ekonomik sıkıntıya düşen hastanelerde sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiğini söyledi. Kara, döner sermaye ödemelerindeki aksaklıkların sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini kaydetti.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyen Sağlık-Sen üyeleri, uygulamaya tepki eylemi gerçekleştirdi. Yaşanan sıkıntıya artık dur denilmesi gerektiğini belirten Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, “Elektrik, yakacak, tıbbi malzeme alımları ve firmalara olan borçlarını ödeyemez hale gelen hastanelerde sağlık hizmetleri durma noktasına gelmiştir. Sağlık sisteminin önünü tıkayan Döner Sermaye sorununun bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Sağlıkçılar, vatandaşa daha sağlıklı ve rahat hizmet versin. Sağlıkçıların ak gömleği kara olmasın. Milli gelirden ve bütçeden sağlığa en az yüzde 10 pay daha ayrılsın. Sağlıkçıların hakkını ödeyin ki sağlık çalışanları da rahat ve huzur içinde görevlerini yapabilme imkanına kavuşsun.” dedi.
Kara, döner sermayeyle birlikte eline geçen paraya göre kendini ayarlayan sağlık çalışanlarının, döner sermayenin ödenmemesiyle kredi kartı borcunu ve taksitlerini ödeyemez hale geldiğini hatırlatarak, bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz