Sağlık-Sen, üyelerine yönelik yüksek lisans eğitimlerini başlattı

Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yönelik yüksek lisans eğitimi başlattı. Sendikanın THK Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi ve İ.K...

Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yönelik yüksek lisans eğitimi başlattı. Sendikanın THK Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi ve İ.K Enstitü ile yaptığı Yüksek Lisans Protokolü ile 900 sağlık çalışanı, Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirilen törenle yüksek lisansa başladı.

Röportajlar ve canlı yayınların gerçekleştirildiği, 18 ilden yapılan 'Yüksek Lisans Programları Açılış Töreni'ne Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Klasik ücret sendikacılığı anlayışını, çalışanların sorunlarına odaklı hizmet sendikacılığına dönüştürdüklerini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş “Sağlıkta Vizyon” çalışmaları kapsamında 900 sağlık çalışanını daha yüksek lisansa başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İki yıl önce uzaktan eğitim yüksek lisansı için 100 kişilik kontenjana 800 kişinin başvurduğunu, bundan dolayı bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu gördüklerini ve yüksek lisans hizmetlerini genişlettiklerini belirten Memiş, bugüne kadar 630 sağlık çalışanının mezun olduğunu söyledi. Memiş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye’nin her tarafından gelen yoğun istek üzerine İ.K. Enstitü ile bugün 18 ilimizde 900 öğrenci için eğitimlere başlıyoruz. Bu ay içerisinde de 22 ilimizde 32 ayrı sınıfta bin 100 öğrencimiz daha eğitime başlamak üzere kayıtlarını yaptırmıştır. 50 ilimizde 3 bine yakın öğrencimiz sağlık alanında uzmanlaşmak için eğitim görmeye başlamıştır.”

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da 10 yılda en büyük dönüşümü gerçekleştirmiş bir bakanlık olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, sağlıkta dönüşüm sürecinde Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Bu süreçte bazı sivil toplum örgütlerinin ideolojik davranarak sürece katkıda bulunmak yerine engellemeye çalıştıklarını ifade eden Kafkas, Sağlık-Sen’in vizyon sendikacılığını, sağlıkta dönüşüm projesine entegre ederek katkıda bulunmasından memnun olduğunu belirtti. Kafkas, yüksek lisans programının hayırlı olmasını diledi.

Reklam
Reklam

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise sağlıkta dönüşümün çok zor gerçekleştiğini, bu konuda yapılan mevzuatların pek çok engelle karşılaştığını belirtti. Yüksek lisans eğitiminin önemli bir adım olduğunu kaydeden Erdöl, tıp fakültesini bitiren herkesin çok iyi doktor olsa bile iyi bir yönetici olamayacağını belirtti. Sağlık-Sen’in öncülüğünde gerçekleştirilen bu imkanla, bu alanda yetişmiş bir çok çalışanın olacağını belirten Erdöl, öğrencilere yüksek lisanstan sonra doktora yapmalarını tavsiye etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise darbecilerin çarkına su taşıyan rektörlere ve sözde sendikalara artık milletin söz hakkı vermediğini söyledi. Çağdaş vizyonu ile Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in pek çok ilke ve başarıya imza attığını belirten Gündoğdu, “Solumuzdakiler İmralı’ya, sağımızdakiler Silivri’ye selam çakmaya devam etsinler. Memur-Sen ve Sağlık-Sen milleti esas alan anlayışla yoluna devam edecektir. Sağlık-Sen’in yaptığı bu yüksek lisans hamlesi de bunun bir göstergesidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz