Sağlık-Sen'den hastane puanlamasına tepki

Sağlık Bakanlığı'nın 1 Mart 2011'de yayınladığı Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi, Ocak 2012'de uygulanmaya başlandı....

Sağlık Bakanlığı'nın 1 Mart 2011'de yayınladığı Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi, Ocak 2012'de uygulanmaya başlandı. Hastanelere hizmet kalite standartlarına göre puan esası getiren uygulamaya Sağlık-Sen, çalışanların döner sermaye gelirlerini düşürdüğü gerekçesiyle tepki gösteriyor.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, performansa dayalı ek ödeme sisteminin çalışanlar açısından taşınılamaz bir yük haline dönüştüğünü, uygulama ile hastanelerin hizmet kalitesinin düşüklüğünün bedelinin çalışana ödetilmeye çalışıldığını öne sürdü. Bakanlık yönergesinin iptali için Danıştay’a dava açtıklarını belirten Memiş, “Performans sisteminin iş gücü ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflemesi gerekirken, ne yazık ki, sağlık çalışanlarının hem ekonomik gücünü, hem de motivasyonunu zayıflatmaktadır. Çalışana döner sermaye dağıtırken ekip anlayışı gözetilmiyor, ancak kendisine bağlı olmayan sebeplerden dolayı kurumunun aldığı düşük puan nedeniyle ekip sorumluluğu öne sürülerek ek ödemesi kesiliyor.” dedi.
Uygulama ile Sağlık Bakanlığı, hastanelere belirlediği Hizmet Kalite Standartlarına göre kurum performans ve birim performans puanları veriyor. Hastanelerin aldığı puan düşük olursa, dağıtılacak döner sermaye miktarı azalıyor ve çalışanın döner sermayeden aldığı pay da düşüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz