Sağlık-Sen'den 'hastaneye Doktor Ersin Arslan’ın ismi verilsin' önerisi

Sağlık-Sen, Gaziantep’te menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın adının çalıştığı hastaneye verilmesini...

Sağlık-Sen, Gaziantep’te menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ın adının çalıştığı hastaneye verilmesini önerdi.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada Dr. Arslan'ın ölümünün sağlık camiasını derinden üzdüğüne dikkat çekildi. Bu son olayın toplumsal şiddetin bugün akıl almaz boyutlara ulaştığını gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, 17 yaşındaki bir kişinin bir hekimi, bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesi kanımızı dondurmaktadır. Bu duruma neden olan psiko-sosyal faktörleri tespit etmek, ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önlemek ve caydırıcı tedbirleri almak devletin asli görevlerindendir. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek amacıyla gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez." denildi.

Reklam
Reklam

Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddet konusunu kamuoyunda gündeme getirdikleri belirtilen açıklamada, "Sağlık Bakanlığı ile birlikte yaptığımız iki önemli sempozyumda akademisyenlerin görüşlerine başvurduk. Gerek sempozyum öncesi gerek sonrası Sağlık-Sen olarak çok önemli bilimsel çalışmaları Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile paylaştık. Sağlık hizmetlerinin halen hasta merkezli olarak kurgulanması, alınması gereken tedbirlerin vatandaşın rahatsız olacağı düşüncesi ile hep tehir edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

"Hastaların hakkını araması sürekli olarak teşvik edilirken sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarında uğradıkları haksızlıklar aynı oranda dikkate alınmamaktadır." denilen açıklamada, sağlık çalışanlarının, görev yaptıkları kurumlardaki ortamlarda güvensizlik yaşadığına dikkat çekildi.

Sağlık Sen, genç yaşta hayatını kaybeden doktorun görev yaptığı 'Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin isminin 'Gaziantep Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesi' olarak değiştirilmesini de istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz