Sağlık-sen'den Hemşireler Haftası Açıklaması

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan ebe ve hemşirelerin...

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan ebe ve hemşirelerin meselelerinin yıllardır çözüm beklediğini söyledi.

Yünkül, per yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasının Hemşireler Haftası olarak kutlandığını belirterek, hekimliğin olduğu gibi hemşireliğin de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olduğunu belirterek, “Sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan ebelerimiz ve hemşirelerimizin haklar ve çalışma şartları noktasında önemli meseleleri bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları yüzünden hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hemşirelerin haftasını kutlayan Yünkül, ebe ve hemşirelerin çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları meselelere adil ve acil çözümler beklediğini ifade etti.

Yünkül, “Ancak şunu üzülerek görmekteyiz ki, hemşire ve ebe arkadaşlarımız bu kadar ağır şartlar altında çalışmasına rağmen gerekli saygıyı başta kurum amirlerinden görmüyor. Bundan yaklaşık altı ay kadar önce Kestel ilçemizdeki bir kurum amirinin hemşire arkadaşlarımıza tuvalet temizletmeye çalıştığını ve ciddi bir hukuksuzluk uyguladığını belirtmiştik. Bundan dolayı açılan soruşturma sonucunda bu kurum amirine dört ayrı disiplin cezası teklif edilmiştir. Ancak her ne hikmetse bu kişiye Kestel Kaymakamı tarafından hiç bir disiplin cezası verilmemiş ve bu kişi halen çalışanlara uyguladığı hukuksuzluğa devam ederek koltuğunda oturmaktadır. Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü ise bu durumu sadece seyretmektedir” açıklamasında bulundu.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, “Yine Kamu Hastaneler Birliği uygulamasının başlamasıyla beraber Bursa'da hemşire arkadaşlarımıza sürekli geçici görevlendirmeler çıkmakta, bu arkadaşlarımızın bütün yaşantısı alt üst edilmektedir. Hemşire ihtiyacı yüzünden yapıldığı iddia edilse de görevlendirmelere bakıldığında durumun hiç de böyle olmadığı görülecektir. İş o kadar çığırından çıktı ki, kimin yarın nerede çalışacağı belli olmamakta ve bundan dolayı da arkadaşlarımızda ciddi bir motivasyon kaybı yaşanmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: