Sağlık Serbest Bölgesini Kurmayı Hedefleyen Bursa, Dubai Örneğini Gezdi

Türkiye’nin ilk, dünyanın ikinci sağlık serbest bölgesini kurmayı hedefleyen Bursa, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığındaki...

Türkiye’nin ilk, dünyanın ikinci sağlık serbest bölgesini kurmayı hedefleyen Bursa, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığındaki heyeti Dubai’de inşaatı devam eden projeyi yerinde incelemeye gönderdi.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun beraberinde ki heyetli Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolos Muavini Harun Özdikiş’in de katılımı ile devasa projenin maketi üzerinden görevlilerden bilgi aldı.

Dubai Sağlık Serbest Bölgesi İcra Heyeti Başkanı Marwan Abedin, yatırım büyüklüğünün 25 milyar dolar olan projenin temelinin 2002 yılında atıldığını belirterek, “2 bin 400 şirketin faaliyet göstereceği Sağlık Serbest Bölgesi’nde 90 ayrı klinik, 2 tam teşekküllü hastane ve bir medikal eğitim veren üniversite yer alacak. Proje tamamlandığında 2 bin 500 lisanslı sağlık çalışanı işbaşı yapacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Amer Ahmet Sharif, “Serbest bölgede kozmetik ameliyatlarla, organ nakillerinin yapılıp yapılamayacağı” sorusuna da şu cevabı verdi: “Bu başlıklarda Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Çünkü Türkiye özellikle kozmetik ameliyatlarda hayli ileride. Örneğin saç ekimi konusunda Türkiye gerçekten çok çok iyi konumda.” dedi.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da, sağlıkta sadece bina yapmanın yetmediğine vurgu yaparak, “Türkiye’nin ısrarla yıllardır uyguladığı eğitim politikalarının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemizdeki tıp fakültelerimizden her yıl binlerce hekimimiz mezun oluyor. Artık hekimlerimizi ve başarılarını dünya biliyor. Bu tablo karşısında Sayın Valimiz Şahabettin Harput’un öncülüğünde Bursa’ya bir sağlık serbest bölgesi kazandırmayı arzuluyoruz. Çünkü Bursa’da ve Türkiye’de yeterince yetişmiş ve uzman hekimimiz var. Bu yönüyle Bursa’ya uygulanmasını beklediğimiz sağlık serbest bölgesinin dünya çapında örnek model olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: