Sağlık Sunumunda Çevresel Sorunlar Konferansı

Portekiz Üniversitesi Üretim ve Sistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pedro Arezes, "İnsanların kas ve iskelet sıkıntısını yaşamaması için öncelikle

Portekiz Üniversitesi Üretim ve Sistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pedro Arezes, "İnsanların kas ve iskelet sıkıntısını yaşamaması için öncelikle ergonomiye önem vermelidir" dedi.

Arezes, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen "Sağlık Sunumunda Çevresel Sorunlar, Güvenlik ve Etik" konulu konferansta yaptığı yaptığı konuşmada, birçok ülkede malzeme kullanırken kas ve iskelet faktörünün önemsenmediği durumlarda oluşmuş yüzlerce hastalığın var olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Kas sistemlerinin ve iskelet hastalıklarının iş görürken ve günlük hayatta doğru kullanımını iyi bir değerlendirme yapılarak risklerin ortadan kaldırılabileceğini belirten Arezes, şunları kaydetti:

"Elbette dünyada uygulanan birçok ticari yöntemler vardır ve bu yöntemler literatüre de girmiştir. İnsanların kas ve iskelet sıkıntısını yaşamaması için öncelikle ergonomiye önem vermelidir. Ergonomi çok önemli bir faktördür. İnsanların iş görürken iskelet ve kas sistemlerinde yaşadıkları sıkıntıların hem işin sürekliliğini engellemesi hem de sağlıksız bir yaşam oluşturmaması için yapılacak işin başında eğitim gelir."

Konferansın ardından, Arezes, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'i makamında ziyaret etti. Rektör Şeker ise yapmış oldukları bu eğitici konferanstan dolayı Arezes'e teşekkür ederek hediye takdim etti.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz