Sağlık turizminde en büyük pay diş tedavisinin

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, Türkiye'nin geçtiğimiz yıl 110 bin sağlık turistini...

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, Türkiye'nin geçtiğimiz yıl 110 bin sağlık turistini ağırladığını belirterek, en payın diş tedavisine ait olduğunu söyledi. Esgin, "Sağlık turizminden 850 milyon dolar gelir elde edildi. Sağlık turizminde pazar payımız her geçen gün artıyor." dedi.

Bursa'da sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla kurulan BUSAT üye sayısını artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ziyaret edilen Bursa’nın ilk özel Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Dentatürk de BUSAT’ın üyeleri arasına katıldı.

Reklam
Reklam

BUSAT’ın her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten BUSAT Başkanı Dr.Mustafa Esgin, Türkiye’deki özel üç diş hastanesinden biri olan Dentatürk’ün, sağlık turizminin geliştirilmesi yönünde BUSAT’a güç katacağını belirtti. BUSAT Yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı ziyarette konuşan Dr.Esgin, "Türkiye geçtiğimiz yıl 110 bin sağlık turistini ağırlayarak, 850 milyon dolar gelir elde etti. Sağlık turizminde pazar payımız her geçen gün artarken, bazı branşların da öne çıktığını görüyoruz. BUSAT olarak, özellikle öne çıkan branşlardaki yatırımları sağlık turizminde değerlendirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu anlamda sağlık turizmindeki payımızı artırma da Dentatürk, Bursa’ya güç katacaktır.” dedi.

Dentatürk Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Emrah Başaraner, BUSAT’ın kurulmasından büyük heyecan duyduklarının altını çizerek, hedeflere ulaşılmasında destek vereceklerini söyledi. Emrah Başaraner, Türkiye’nin sağlık turizmi gelirlerinde diş tedavilerinin önemli bir orana ulaştığına dikkat çekerek, “Ülkemizde diş tedavilerinde uluslararası standartlarda hizmet veriliyor. Yurt dışından gelen hastalara fiyat avantajımız cazip geliyor. Son bir yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelen hasta sayısı yüzde 15 artmıştır. Bu artışın içindeki en büyük pay yüzde 20 ile diş hekimliği hizmetlerinindir. Buna rağmen Türkiye, dünya dental sağlık turizminden alması gereken payın çok altında bir payla yetinmektedir. Bursa bu konuda özellikle termal turizmi avantajını da kullanarak, diş tedavilerinin de içinde yer alacağı paket programlarla fark yaratılabilir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz