Sağlık Turizminde 'kümelenme' Çalışması

Adana'da sağlık turizminde bir süre önce başlatılan 'kümelenme' çalışmaları devam ediyor. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)...

Adana'da sağlık turizminde bir süre önce başlatılan 'kümelenme' çalışmaları devam ediyor. Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile Adana Sağlık Turizm Derneği (ASTD) işbirliğindeki çalışmalarla kümelenme konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

'Adana Sağlık Turizmi Kümesi Yol Haritası' çalışmaları, kapsamında 4 Ocak'ta OSTİM tecrübelerinin paylaşılmasıyla başlayan toplantılar serisi ile birlikte kümelenme konusunda farkındalık oluşturulması planlanıyor. Oturumların ikinci ayağında Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Reklam
Reklam

Ege Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever ile ESSİAD Genel Sekreteri Aylin Gel'in konuşmacı olarak katıldığı; 'Sağlık Turizminde Kümelenme Çalışmaları' panelinde 'kümelenme' konusu masaya yatırıldı.

Hüseyin Vatansever, 'Sektör Bakış Açısıyla Kümelenme Yaklaşım' konu başlığını ele alırken, Aylin Gel de 'İzmir Endüstriyel Havalandırma, İklimlendirme ve Soğutma Kümesi' hakkında katılımcılara bilgi verdi. Aylin Gel, sektörel anlamda kümelenmenin ve bu durumun getirmiş olduğu avantajları Ege Bölgesi'nden örneklerle anlattı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda ise; ulusal ve uluslararası rekabetçilik politikalarında önemli bir yaklaşım olarak görülen; 'kümelenme temelli sektörel ve bölgesel kalkınma stratejileri' basta gelişmiş ülkeler olmak üzere dünya genelinde yaygın bir uygulama alanı bulduğu yorumu yapıldı. Türkiye'de de özellikle 2000'li yılların başından itibaren çeşitli kümelenme çalışmaları yürütüldüğü, kümelenme politikaları üst ölçekli strateji dokümanlarında da yer aldığı hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

'9. Kalkınma Planı'nda rekabet gücünün artırılması ve bölgesel gelişmenin sağlanması başlıkları altında firmalar arasında oluşturulacak ağların ve kümelenmenin destekleneceği vurgulandı. Konuşmacılar kümelenme konusundaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken, kendilerine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: