Sağlıkçılar öldürülen doktor için yürüdü

Batman’da sağlık çalışanları, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki göstermek için eylem...

Batman’da sağlık çalışanları, Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından öldürülmesine tepki göstermek için eylem yaptı.

Batman'daki tüm kamu hastaneleri ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde acil hastalar dışında poliklinik hizmeti verilmedi. Özel hastaneler de sağlık çalışanlarına destek verdi. Batman'daki bazı STK başkanları da temsili olarak katılarak eyleme desteğini sundu.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde toplanan sağlıkçılar, meslektaşları Dr. Ersin Arslan'ın fotoğrafları ve siyah kurdele takılı 'Görevi başında katledilen meslektaşımız Dr.Ersin Arslan için yastayız -görevdeyiz' yazılı afiş ile yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca Dr. Erdoğan Pekkolay megafonla kısa cümlelerle meslektaşlarının duygularına tercüman oldu. Yürüyüş boyunca slogan atan grup, İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde bekleyen sağlık çalışanları tarafından alkışlarla karşılandı.

Reklam
Reklam

Siyah çelenk, TTB MK Üyesi Dr. Zülfikar Cebe, Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Demir ve SES Batman Şube Başkanı Esat Altunışık tarafından İl Sağlık Müdürlüğü önüne bırakıldı. Batman Tabip Odası Başkanı Dr.Mehmet Demir'in konuşmasının ardından Batman SES Şube Başkanı tarafından basın açıklamasıyla sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar kınandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: