Sağlıkçılardan Huzurevi Ziyareti

1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Toplum Sağlığı Merkez Birim Sorumlusu...

1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Toplum Sağlığı Merkez Birim Sorumlusu Dr. İbrahim Bülent Eracar, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi'nden Dr. Hacer Kıtay ve müdürlük personelleri tarafından huzurevine ziyaret gerçekleştirildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Dr. İbrahim Bülent Eracar yaptığı açıklamada, "Yaşlılarımız; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Huzurevi ziyaretinde yaşlılık döneminin itibar gerektirdiğini, aynı zamanda yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesini sağlamanın bir minnet borcu olduğunu ve yaşama bağlı kılınmaları gerekliliği konularına değinilerek toplumun yaşlılara saygı kavramına dikkat çekildi" dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Hacer Kıtay da, "Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının var olduğunu, bu nedenle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaşlı vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, hizmet kalitesinin artırılması, sağlık hizmetine erişilebilirliğin sağlanması, bu bağlamda sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk çeken, yatağa bağımlı yaşlı hastalarımıza evde bakım hizmeti verildiğini, yeni alternatif sağlık hizmetleri geliştirmenin önemi vurgulandı" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: