Sağlıkçılardan Torba Yasa Tepkisi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Yunusemre Devlet Hastanesi yemekhanesi önünde bir araya...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Yunusemre Devlet Hastanesi yemekhanesi önünde bir araya gelerek 5 Haziran uyarı grevi ve torba yasası hakkında basın açıklaması yaptı.

Üyeler adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Birtürk Özkavak, iktidarı halkın uyarılarına kulak vermeye ve taleplerini yerine getirmeye çağırdı. Özkavak, “Buradan görüyoruz ki halkımızın talepleri, 5 Haziran uyarı grevimizin haklılığını bir kez daha göstermektedir. Siyasi iktidar, 15 Mayıs Çarşamba günü yeni bir torba yasa tasarısını TBMM'ye sunmuştur. Söz konusu tasarı ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörülmektedir. Bu torba kanun yasa tasarısı TBMM'den geçerse; kamuda CEO'lara, performansa göre ücretlendirmeye, rotasyona, esnek-kuralsız çalışma uygulamalarıyla siyasi kadrolaşmaya hız verilerek, iş güvencemiz tamamen kaldırılacaktır. Bir kere daha 2,5 milyon kamu emekçisinin umutları karartılmıştır. Eğer biz iş güvencemize sahip çıkmazsak, bugüne kadar emek karşıtı onlarca yasayı hayata geçirenlerin fırsat buldukları ilk anda, yani bu torba yasa tasarısında yer almayan konuları gündeme getireceklerinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bugün kamu emekçileri olarak önümüzde iki yol var. Ya işimize, güvencemize ve geleceğimize sahip çıkmak için örgütlü mücadeleyi yükselteceğiz, ya da güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışmaya mahkum olacağız. İş güvencemize ve geleceğimize sahip çıkmak için 5 Haziran' da yapacağımız "Uyarı grevi"ne bütün kamu emekçilerini davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz