Sağlıklı 7 Tatil Yemeği

Tatilde kilo almamak için nasıl beslenmelisiniz?

Beslenme Uzmanı Sue Gilbert

Tüm noktalar nasıl kilo alınmayacağı ve tatillerde hangi yiyeceklerin yenilmeyeceğive tatil yiyecelerinde en muteşem yiyeceklerin sağlaması üzerine odaklanır. Bu tatilde, yemek yemek için tüm sağlıklı nedenleri kutlamak istiyorsanız, bizim geleneksel yiyeceklerimizin besinsel cornupiasını görmek için aşağıdaki yiyeceklere bir göz atın.

1. Bal Kabağı: Bal kabağı, dikkate değer bir şekilde, sağlıklı bir bileşene sahiptir. Günlük tavsiye edilen A vitaminin 3 ½ katını sağlar ve her yarım porsiyon tabakta çok fazla fiber vardır. Ezilmiş balkabağı, çok sağlıklı bir gıdadır. Onlara lastiğimsi bir doku vermeden fırında pişirilen yiyeceklerle, bal kabağı yağ yerine geçebilir.- elma sosu ve kuru erik ezmesi gibi-

Reklam
Reklam

2. Hindi Kızartması: 90 gr. derisiz hindi göğsü servis yapın ve bu yiyecekle yağ almadan 20 gram protein alırsınız. Hepsi sadece 100 gr. kalori içerir. Ayrıca, vücudun günlük niyasin ve B6 vitaminin %25’ini sağlar.

3. Tatlı Patates: 28,3 gram, 28,3 gram içindir. Havuç kadar beta karoten içerirler. Yalnızca 113,3 gramı günlük C vitamini ihtiyacının %50’sini içerir ve bir muz kadar potasyum sağlar ve yüksek miktarda fiber içerir. Bunları hepsi hastalıkta mücadelede bire birdir.


4. Yabanmersini Çeşnisi: Bu yiyeceğin içinde, bakterilerin hücre zarına yapışmasını engelleyerek idrar yolu enfesksiyonlarını önlemeye yardımcı olan bir madde vardır. Yaban mersini ellagic asiti adında kanseri önleyen bir bileşen içerir. Portakal ve yabanmersini çeşnisi yapın ve portakalda bulunan C vitaminindende ekstra yarar sağlayın.

5. Patates: İster ezilmiş olsun isterse de pişirilmiş olsun patates çok yararlı bir yiyecektir. C vitamini, potasyum, fiber, demir, bakır ve yüksek miktarda B vitamini içeir. Patatesi kaynatma, C vitamini öldürecektir ve C vitamini yemk suyunun içinde kalacaktır. C vitamini içeriğinin kalmasını sağlamak için, patatesleri ezdiğinizde süt veya krema yerine içinde piştiği suyu kullanın.

Reklam
Reklam

6. İncir Pudingi: İncir, pudingin besinsel aıltın madeni olmasını sağlar. Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve niasin kaynağıdırlar ve ayrıca doğal laksativ etkisine sahiplerdir.
7. Şeker ve Sütten Yapılan İçki: Sadece yağ oranı düşük olanları seçin ve iyi miktarda protein ve kalsiyum alırkende eğlenin. (Çok fazla tüketmeyin çünkü yağ oranı düşük olan çeşitlerinde bile çok yüksek miktarda şeker vardır)