Sağlıklı Beslen Eğitimde Başarılı Ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli İl Müftülüğü ile planlanıp organize edilen Yaz Kuran Kurslarında ‘Yaşam...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli İl Müftülüğü ile planlanıp organize edilen Yaz Kuran Kurslarında ‘Yaşam Kalitesi ve Beslenme Eğitimleri’ devam ediyor. Temmuz ayında gerçekleştirilen 33 seansta İzmit ilçede 1676 kişiye seminer veren eğitim gurubu okul çağında beslenmenin önemini vurgulayarak obezite konusunda bilgiler verdi.

Okul çağında beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar beslenmenin anne karnından başlayarak insan sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde şüphesiz en önemli faktörlerden biri olduğunu belirtiyor. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin kısaldığı, algılarının azaldığı bu sebeple öğrenmede güçlük çektiklerini belirterek beslenmenin okul başarısı üzerindeki önemini vurguluyor.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda Yaz Kuran Kursları’ndaki öğrencilere ‘Yaşam Kalitesi ve Beslenme Eğitimleri”’ veren Büyükşehir uzmanları anne ve babaları da bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlerde uzmanlar gerek okul öncesi gerekse okul çağında çocukların büyüme ve gelişmelerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtiyor, Bu dönemde kazanılacak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıklarının ömür boyu sürdürüleceğini belirterek ebeveynlerin bu konuda örnek davranışlar sergilemelerinin öneminden de bahsediyor.

Artık çağın hastalığı olarak adlandırılan Obezite konusunda da bilgiler veren Büyükşehir eğitim uzmanları aperatif, fast food beslenmenin ve asitli içecekler tüketmenin doğru olmadığını söyleyerek bilinçli tüketici olmak için güvenli gıdaya ulaşma yollarından da bahsediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: